Op deze pagina's is het archief van DW B terug te vinden. Voor de actuele website ga naar: http://www.dwb.be

Todesangst / Ejaculation / Jazz

Verschenen in: Jazzz
Auteur: Patrick Bassant

1. Toni Cadillac
???Welke idioot heeft dit concept bedacht????, vroeg ze woedend. ???Hoe is dit nog de moeite waard? Er is geen gevaar, er is geen genot, er is geen geweld mogelijk.??? Ze tikte op de flappen die de wind afleidden en voorkwamen dat de kou op de nek sloeg. Ze liet haar ogen vlammen spugen op de ROPS: als de wagen omslaat, schiet er een kooiconstructie tevoorschijn. Ze siste, zacht en fel, en toch heel goed verstaanbaar. Ze gaf steeds meer gas, in de overtuiging dat het onmogelijk was ook maar een verkoudheid op te lopen in de cabriolet, hoe onvoorzichtig ze ook reed. De man naast haar leek daar veel minder van overtuigd. Hij was bereid een schuldbekentenis te ondertekenen waarin hij toegaf een volslagen mislukte thrillseeker te zijn, een schoonspringer met opblaasvleugeltjes, een man die pleisters bij zich draagt als hij mikado gaat spelen. Alles zou hij ondertekenen, als die vrouw achter het stuur hem maar ongeschonden uit zijn eigen auto liet stappen. Mmm ...
            Ondanks de hoge snelheid, waaide het in de kuip bijna niet en kregen zijn longen niet de extra zuurstof die ze verlangden, hetgeen hem een aanval van hyperventilatie bespaarde, maar niets deed tegen zijn duizelingwekkende wagenziekte. Ze had een volslagen hysterische sportstand op de automaat gevonden en versnelde, remde, sneed bochten en kleefde bumper tot ze voor het hotel eindelijk stopte. Ze sprong uit de kuip zonder de deur te openen, gleed met haar billen langs de buitenkant van het portier en wierp een laatste, minachtende blik achterom. De man haalde heel diep adem, bekeek zichzelf in de make-upspiegel en maakte een selfie. Toen sloot hij behoedzaam het dak van de auto en gaf de valet boy zijn kamernummer.
            Voor de receptie stond Toni Cadillac, zoals ze vandaag heette, hem, met een brandende mentholsigaret slap in haar mondhoek bungelend, strak aan te kijken. ???Je bent het niet waard, zo???n auto.??? De man had weer vaste grond onder zijn voeten, grinnikte en nam haar mee naar zijn hotelkamer. 


Het vervolg van deze tekst lees je in de papieren versie van DW B 2015 5 Jazzz.