Op deze pagina's is het archief van DW B terug te vinden. Voor de actuele website ga naar: http://www.dwb.be

In de halfslaap



In de halfslaap komen vaak de grilligste creaturen in het blikveld geslopen. In ons decembernummer is dat het veelkoppige monster dat beeldverhaal heet. Zzzzzzz, de laatste graphic novel biedt weerstand tegen de stille slaap met koortsdromen, labyrintische nachtmerries, visoenen, profetie??n en parallelle werelden van Marc Legendre ('Valentijnsdag'), Milan Hulsing (???Stille Chaos???), Dominique Goblet & Kai Pfeiffer ('Plus si entente') en Bryan Talbot ('Memento').
       Joost Vandecasteele verklaart de hard-boiled Amerikaanse undergroundcomic zijn liefde. Abdelkader Benali reist door het Egypte van Milan Hulsings Stad van klei. Aim??e de Jongh delft in een beeldessay de psychedelische parel The Box Man van Imiri Sakabashira op. Sven Vitse en Hans Demeyer duiken diep in de complexe materie van Alan Moore, Beno??t Peeters & Fran??ois Schuiten, David Mazzucchelli en Bryan Talbot. Lijndanser Hanco Kolk toont zich als realist. En Charles Burns gaat in een ingekleed interview dieper in op zijn gitzwarte oeuvre.
       Achter een tweede cover onderneemt beeldhouwer-tekenaar Koenraad Tinel een nieuwe 'briljante poging' om de fragiliteit van het geheugen te counteren. Eddy is een integraal beeldverhaal van 64 intense pagina's van de meester van de herinnering, dat zo menselijke labyrint van woord en beeld.
       Zzzzzzz, de laatste graphic novel is het uwe voor 20 euro.